Fietswiel onderdelen

Er zijn 92 producten

De juiste fietswielen bepalen in grote mate je comfort op de fiets en in welke mate je makkelijk obstakels kan overwinnen. Maar ook de juiste fietswiel onderdelen zijn uiterst belangrijk. Hetzij om je huidige set racefiets wielen of mountainbike wielen te upgraden, hetzij om kapotte onderdelen te vervangen. Een snelsluiting kan altijd stuk gaan ...

De juiste fietswielen bepalen in grote mate je comfort op de fiets en in welke mate je makkelijk obstakels kan overwinnen. Maar ook de juiste fietswiel onderdelen zijn uiterst belangrijk. Hetzij om je huidige set racefiets wielen of mountainbike wielen te upgraden, hetzij om kapotte onderdelen te vervangen. Een snelsluiting kan altijd stuk gaan en na verloop van tijd kan ook de body voor je cassette aan slijtage onderhevig zijn. Ben jij een echte doe-het-zelver bij wie alles pico bello moet zijn? Haast je dan naar de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen of shop meteen online via de webshop.

Fietswiel onderdelen online kopen?

 

Met een goed paar wielen kom je al een heel eind, maar met behulp van de juiste fietswiel onderdelen kom je nog een pak verder. Vergeet niet om een goede wieltas te gebruiken als je je wielen apart moet vervoeren.

  • Velglint: Het velglint - is zoals het woord het zelf al zegt - een lint dat over de velg gespannen wordt. Het beschermt zo je binnenband tegen scherpe randen van de velg, metalen braampjes en de spaaknippels.

  • Tubeless velglint: Een tubeless velglint is anders dan een gewoon velglint. Het beschermt niet je binnenband, want die is er gewoonweg niet, maar zorgt er wel voor dat de velg luchtdicht wordt. Zo kan er geen lucht ontsnappen uit je tubeless band.

  • Snelspanners: Een snelspanner, snelsluiting of quick release. Er zijn verschillende benamingen voor hetzelfde product. In een handomdraai haal je je wiel zo uit je fiets. Deze sluiting wordt het vaakst gebruikt bij wielen met velgremmen.

  • Steekassen: Een steekas is een ander type sluiting dan een snelspanner en het gebruik is iets complexer. Een steekas is vaak noodzakelijk bij wielen met schijfremmen omdat de afstelling heel precies en er andere krachten moeten opgevangen worden.

  • Cassette body’s: Om je cassette op je achterwiel te monteren, heb je een zogenaamde cassette body nodig. Deze wordt op de naaf gemonteerd en op de body monteer je de cassette. Welke body je nodig hebt, hangt af van het wiel en (het merk van) je groepset.

  • Wiellagers: Een wiellager zorgt ervoor dat het wiel vrij kan draaien, terwijl het toch vastzit in je fiets. Een slecht werkende lager zal je comfort serieus doen dalen, en bovendien ook je snelheid!

  • Adaptersets: Wat doe je als de diameter van de steekas in je nieuwe wielen niet overeenkomt met je kader? Of als je nieuwe wielen voorzien van een steekas, terwijl jij een snelsluiting nodig hebt? Met behulp van een wiel adapterset kan dit probleem snel verholpen worden.

Onderdelen voor fietswielen vind je bij Fashion For Cycling

Ben jij op zoek naar nieuwe onderdelen voor je fietswielen? Dan ben je bij Fashion For Cycling aan het juiste adres. Van naven tot cassette body’s en van steekassen tot velglinten. Je vindt alle fietswiel onderdelen in de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en via onze webshop.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 92 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.