Velglint

Er zijn 17 producten

Als je een nieuwe set fietswielen hebt gekocht, de cassette gemonteerd hebt en de juiste fietsbanden hebt opgelegd, ben je in principe klaar voor je eerste mooie fietsrit. Maar was er wel zeker velglint gemonteerd op je wielen voordat je de banden op de velg legde? Een velglint is namelijk absoluut noodzakelijk omdat het het risico op een lekke ...

Als je een nieuwe set fietswielen hebt gekocht, de cassette gemonteerd hebt en de juiste fietsbanden hebt opgelegd, ben je in principe klaar voor je eerste mooie fietsrit. Maar was er wel zeker velglint gemonteerd op je wielen voordat je de banden op de velg legde? Een velglint is namelijk absoluut noodzakelijk omdat het het risico op een lekke band drastisch verlaagd. Velglint beschermt namelijk je binnenband tegen scherpe randen van de velg en de spaaknippels. Als je tubeless rijdt, heb je speciaal tubeless velglint nodig. Heb jij nieuw velglint nodig voor je fietswielen? Kom dan zeker langs bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen of plaats je bestelling meteen online. 

Velglint kopen?

Als je een nieuwe binnenband plaatst, dan controleer je het best ook meteen even of het velglint nog wel goed is. Niets vervelender dan een nieuwe binnenband plaatsen en opnieuw lek rijden om dan te ontdekken dat een stuk velglint de oorzaak was. Het velglint moet daarom ook altijd het volledige velgbed bedekken. Een velglint dat te smal is kan gaan verschuiven waardoor spaakgaten bloot komen te liggen. Dit doet de volledige functie van het velglint teniet.

Er zijn daarom verschillende afmetingen van velglint beschikbaar, variërend tussen 16 en 25 mm breed. De standaard breedte voor racefiets wielen is 18 mm, terwijl breedtes vanaf 22 mm zijn weggelegd voor MTB-wielen. Bij zogenaamde holkamervelgen heb je een speciaal velglint nodig dat bestand is tegen de grotere druk.


Er zijn rubberen velglinten, maar ook velglinten gemaakt uit katoen, polyester of een mix van materialen. Een rubber velglint heeft na verloop van tijd meer de neiging te gaan schuiven. Toch zijn beide goede opties.

Daarnaast zijn er plak-velglinten en elastische velglinten. De plak-velglinten moet je zelf op maat knippen en passen dus voor elke wielmaat. De elastische velglinten zijn al voorgevormd en zijn dus maatspecifiek. Let goed op dit verschil bij de aankoop van nieuw velglint!

Bestel gemakkelijk en snel velglint op fashionforcycling.be

Bij Fashion For Cycling bestel je heel eenvoudig nieuw velglint online via onze webshop. Heb je toch wat advies nodig? Kom dan gerust langs in onze winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag raad aan onze medewerkers.

Minder
Meer
Toont 1 - 17 of 17 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.