Tubeless velglint

Er zijn 15 producten

Heel wat fietsers maken dezer dagen de overstap van het fietsen met gewone clinchers naar fietsen met tubeless banden. Je hebt daarvoor wel heel wat zaken nodig: de juiste wielen om tubeless te maken, tubeless ventielen, tubeless sealant, tubeless banden én tubeless velglint. Men mag dit laatste niet over het hoofd zien, want tubeless banden mon...

Heel wat fietsers maken dezer dagen de overstap van het fietsen met gewone clinchers naar fietsen met tubeless banden. Je hebt daarvoor wel heel wat zaken nodig: de juiste wielen om tubeless te maken, tubeless ventielen, tubeless sealant, tubeless banden én tubeless velglint. Men mag dit laatste niet over het hoofd zien, want tubeless banden monteren met een gewoon velglint op het wiel gaat wel maar de kans op luchtlekken is groot. Kies ook voor tubeless met tubeless velglint van Fashion For Cycling. Bestel meteen online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan een van de winkels.  

Tubeless velglint kopen?

Met een tubeless velglint tape je je tubeless ready wielset luchtdicht af. Zo vermijd je dat er lucht ontsnapt via de velg want de band wordt meteen op de velg gemonteerd. De spaakgaten moeten volledig afgedicht worden zodat er daarlangs geen lucht kan ontsnappen. Bij het kopen en monteren van tubeless velglint moet je goed letten op de breedte van het velgbed. Te breed of te smal velglint kan leiden tot zogenaamde luchtkanalen en bijgevolg drukverlies. Om ervoor te zorgen dat op elke wielset het juiste tubeless velglint kan liggen, is tubeless velglint beschikbaar in breedtes tussen 17 mm en 35 mm.

Niet alleen moet het tubeless velglint de juiste breedte hebben, het moet ook goed gemonteerd zijn. Goed gemonteerd velglint vereenvoudigt het monteren van de banden en vermijdt lekken, terwijl je met slecht gemonteerd velglint het risico loopt op lekken van zowel lucht als sealant.

Tubeless velglint is gemaakt uit synthetisch materiaal en is zelfklevend om een goede luchtdichtheid te garanderen en is bestand tegen de sealant. De sealant mag niet door de tape komen.

Je kan de juiste interne velgbreedte van je wiel vinden aan de binnenkant van de velg of in de bijsluiter. Voor een racefiets- of gravelwiel heb je meestal tubeless velglint van 17 of 21 mm nodig. Voor een cross country MTB-wiel is dat meestal 25 mm. Bij een downhill-, enduro- of fatbike is dat 28 tot wel 35 mm.

Een ruim assortiment tubeless velglint vind je op fashionforcycling.be

De beste tubeless velglinten voor een optimale tubeless set-up vind je zoals gewoonlijk bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen. Plaats je bestelling online met gratis levering in België vanaf €50 of kom langs in de winkel.

Minder
Meer
Toont 1 - 15 of 15 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.