• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Fietsketting

Er zijn 157 producten

Het is de taak van de fietsketting om de kracht die jij produceert over te brengen op de wielen en je zo vooruit te laten gaan. Het is daardoor absoluut een van de belangrijkste onderdelen op je fiets, zoniet hét belangrijkste. Je wilt uiteraard dat het verlies bij de overbrenging minimaal is, en daarvoor is een goed onderhouden fietsketting van...

Het is de taak van de fietsketting om de kracht die jij produceert over te brengen op de wielen en je zo vooruit te laten gaan. Het is daardoor absoluut een van de belangrijkste onderdelen op je fiets, zoniet hét belangrijkste. Je wilt uiteraard dat het verlies bij de overbrenging minimaal is, en daarvoor is een goed onderhouden fietsketting van groot belang. Een versleten ketting fietst absoluut niet fijn en laat je cassette en kettingbladen zelfs sneller slijten. Bestel jouw nieuwe fietsketting nu online bij Fashion For Cycling of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen. 

Fietsketting kopen?

Er zijn wel speciale mountainbike-kettingen en racefiets-kettingen, maar in principe zijn ze inwisselbaar. Als je een e-bike hebt, koop je wel best een specifieke e-bike ketting. Die zijn bestand tegen meer kracht. Waar je het meest moet op letten is het aantal speed van je groepset. Heb je een 10 speed groepset en dus ook een 10 speed cassette? Dan heb je ook een 10 speed cassette nodig! Een 9 speed fietsketting of een 11 speed fietsketting zullen niet passen.

Let er daarnaast ook op dat je het juiste merk koopt. Een Shimano-fietsketting voor een Shimano-groepset, een Campagnolo-fietsketting voor een Campagnolo-groepset en een SRAM-fietsketting voor een SRAM-groepset. KMC en BBB maken fietskettingen die Shimano-, Campagnolo- of SRAM-compatibel zijn.

Hoe je je fietsketting moet monteren verschilt per merk. Bij Shimano is het soms met een breekpen, soms met een missing link. Deze kettingonderdelen hebben we uiteraard ook in ons aanbod. Bij KMC wordt altijd met een missing link gewerkt. 

Om de levensduur van je fietsketting - en je derailleur, kettingbladen en cassette - te verlengen, is het belangrijk ze goed te onderhouden. Investeer daarom ook meteen in een goede kettingreiniger en de juiste smeermiddelen.

 

Wanneer je je fietsketting vervangt, is het belangrijk meteen de juiste lengte aan te meten. Je kan de lengte het makkelijkst bepalen door de nieuwe fietsketting naast de oude te houden. Een ander trucje is door de ketting op de grootste tandwielen voor- en achteraan te leggen en de uiteindes naar elkaar toe te brengen. Tel daar vier schakels bij en je weet de juiste kettinglengte.

Koop kwalitatieve fietskettingen online en in de winkel bij Fashion For Cycling

Het grootste aanbod Shimano Ultegra, 105 of Dura Ace fietskettingen vind je terug bij Fashion For Cycling in Lotenhulle en Geraardsbergen. Een Campagnolo of SRAM-fietsketting nodig? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Shop meteen online of kom langs in de winkel.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 157 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.