• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Kettingbladen

Er zijn 459 producten

Naast de cassette en de ketting maken de kettingbladen een zeer belangrijk onderdeel uit van de zogenaamde aandrijving. We gebruiken kettingbladen nu wel in het meervoud, maar het kan ook kettingblad zijn. Er zijn namelijk fietsen met 1, 2 of 3 kettingbladen vooraan. Het is belangrijk om tijdig je kettingblad te vervangen, omdat verder fietsen m...

Naast de cassette en de ketting maken de kettingbladen een zeer belangrijk onderdeel uit van de zogenaamde aandrijving. We gebruiken kettingbladen nu wel in het meervoud, maar het kan ook kettingblad zijn. Er zijn namelijk fietsen met 1, 2 of 3 kettingbladen vooraan. Het is belangrijk om tijdig je kettingblad te vervangen, omdat verder fietsen met een versleten kettingblad zeer nefast is voor je ketting. Ze zal veel rapper slijten. Ben je op zoek naar het juiste Shimano-, Campagnolo- of SRAM-kettingblad? Dat vind je zeker terug bij Fashion For Cycling. Bestel meteen online of kom langs in de winkel.

Kettingbladen kopen?

Een versleten kettingblad laat je fietsketting niet alleen snel slijten, het fietst ook eenvoudigweg niet lekker. Het krachtverlies bij de overbrenging van de pedalen naar de ketting is navenant en je ketting kan er veel makkelijker af vallen. Het doortrappen van de ketting bijvoorbeeld als gevolg van een versleten kettingblad kan leiden tot gevaarlijke situaties als je in groep fietst.

Daarnaast kan je ook ervoor kiezen om een ander kettingblad te monteren als je niet tevreden bent met je huidige versnellingsbereik. Misschien merk je dat je in wedstrijden op het vlakke niet groot genoeg kan schakelen of is je verzet bergop te zwaar? Dan kan een nieuw kettingblad ervoor zorgen dat je het juiste verzet vindt. 

Uiteraard kan je niet gelijk welk kettingblad kopen. Welk(e) kettingblad(en) je nodig hebt, is merkafhankelijk. Daarnaast speelt ook het type fiets en het type crankstel een rol. Een Shimano-kettingblad hoort op een Shimano-crankset, Campagnolo bij Campagnolo en SRAM bij SRAM. Merken Absolute Black, BBB en TA maken compatibele kettingbladen. 

Welke kettingbladen je koopt en combineert, hangt ervan af of je een single, dubbel, compact of tripel hebt. Ook het feit of je crank 4 arms of 5 arms is speelt een grote rol, net als de BCD of steek (de diameter van de bladbouten). Sommige kettingbladen zijn dan weer direct mount. Zie je door het bos de bomen niet meer? Vraag zeker advies aan de medewerkers in de winkel.

 

  • Single: Een single of enkel voorblad zie je vooral bij mountainbikes, cyclocrossfietsen en gravelbikes, niet op koersfietsen

  • Dubbel: Twee voorbladen is de standaard op koersfietsen. Veelal wordt gekozen voor een 53-39. 

  • Compact: Een compact is in se hetzelfde als een dubbel kettingblad, maar het verschil tussen beide is groter (bijvoorbeeld 50-34).

  • Triple: Een triple bestaat uit 3 kettingbladen. Vandaag de dag wordt dit nog zelden nieuw gemonteerd op fietsen. Sommige mountainbikes hebben het wel nog.

Een volgende variabele waar je rekening mee moet houden - net als bij alle andere onderdelen van je aandrijving - is het aantal speed van je groepset. Als je een Shimano 11 speed groepset hebt, heb je ook een Shimano(-compatibel) 11 speed kettingblad nodig. De tandjes hiervan zijn afgestemd op de breedte van de ketting.

Een ruim aanbod kettingbladen vind je op fashionforcycling.be

Bij Fashion For Cycling vind je een uitgebreid assortiment kettingbladen terug voor de racefiets, mountainbike, cyclocrossfiets of gravelbike. Plaats je bestelling meteen online of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 459 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.