Omwille van het coronavirus werden er ook voor sporters enkele beperkende maatregelen opgelegd, maar blijven bewegen in deze moeilijke periode is nu misschien wel belangrijker dan ooit! Zo zouden fitte en gezonde mensen minder vatbaar zijn voor virussen; daarnaast brengt sporten ook de nodige mentale gemoedsrust met zich mee.

Sportieve activiteiten doe je momenteel echter best alleen of met de nodige ‘social distance’. Ben jij echter een groepsdier en vind je het leuker om samen met wat vrienden of de lokale club te sporten? Dan is het logisch dat het je soms aan motivatie ontbreekt om je sportkledij aan te trekken. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat sporthorloges, fitnesstrackers en GPS-toestellen op de markt die je de nodige boost kunnen geven wanneer je even echt geen zin hebt om te sporten!

Recreant, fanatieke sporter of semi-prof? Tussen de toestellen van Polar vind je gegarandeerd je ideale trainingsmaatje terug. Daarom geven we je graag een kort overzicht van welke toestellen je bij Fashion For Cycling terugvindt.

Voor de fietsers: Polar V650 en M460

Fietsen mag tijdens de coronaperiode gelukkig wel nog. Dit is misschien hét ideale moment om – zelfs dicht bij huis - nieuwe wegen te ontdekken. En waarom niet met de Polar V650, een fietscomputer met GPS-functie, waarbij je alle belangrijke gegevens afleest van het kleurentouchscreen? Zoek, maak en synchroniseer je favoriete routes met de V650, dowload via OpenStreetMap de gewenste kaarten en spring op de fiets! Let wel op: bij de V650 is het niet mogelijk om op adres te navigeren.

Polar V650 met OH1 optische hartslagband

De Polar M460 is dan weer een erg complete fietscomputer met een fraai design. Dankzij de nauwkeurige registratie van afstand en snelheid door de ingebouwde GPS-sensor heb je alle basisinfo voorhanden tijdens je fietstocht. Door de connectie met je smartphone lees je ook eenvoudig binnenkomende berichtjes af op het scherm. Ook de mogelijkheid tot ‘Strava Live Segments’ en koppeling met vermogensmeters zijn leuke toevoegingen aan de M460. Belangrijk om te vermelden: dit toestel beschikt niet over een uitgebreide navigatiefunctie, maar dankzij de ‘back to start’ functie vind je wel eenvoudig de weg naar je startpunt terug.

Polar M460

Polar Vantage: schitterend allround horloge voor de ambitieuze sporter

Het woord ‘grensverleggend’ wordt vaak ten pas en ten onpas gebruikt, maar om de Polar Vantage te beschrijven is het gebruik van dit woord helemaal terecht! De Vantage is er namelijk voor de ambitieuze sporter die zijn volledig potentieel wil bereiken en uitdagende doelstellingen wil volbrengen.

Binnen de Vantage-reeks bestaan twee uitvoeringen: de Vantage M en de Vantage V. De ‘M’ is het basismodel; desalniettemin een schitterend allround, licht sporthorloge met GPS-functie en hartslagmeting aan de pols. Dankzij de Vantage M kies je uit wel 130 sportprofielen en volg je je sportieve progressie op de voet. Zo evalueer je de lichamelijke belasting, je slaappatroon en geeft de Vantage daarnaast een schatting van je VO2 max.

Eerder op zoek naar een premium, waterbestendige trainingsmakker met een extreem lange batterijduur? Dan is de Vantage V zeker iets voor jou, want deze biedt je alle functies van de ‘M’ plus heel wat andere features zoals barometrische meting van hoogte, stijging en daling. Bovendien gaat de batterij, in trainingsmodus, tot wel 40 uur mee! Ook is de Vantage V het eerste horloge waarbij het hardloopvermogen op de pols wordt gemeten. Kortom, een schitterend én compleet horloge voor al wie wil trainen als een prof!

De Vantage V Titan geeft je al het goede van de Vantage V, met daarbij een afwerking van hoogwaardige materialen, die ervoor zorgen dat je het horloge in de meest extreme omstandigheden kan gebruiken. De titanium behuizing zorgt trouwens voor één van de lichtste sporthorloges op de markt (59 gram mét polsband)!

Polar Ignite: jouw ideale sporthorloge voor, tijdens en na het sporten

De Ignite bevindt zich net onder de prijsklasse van de Vantage M, maar met dit compacte en lichte sporthorloge verleg je zeker ook je grenzen! Met zijn hartslagmeting aan de pols en waterdichtheid (tot op een bepaalde diepte) is het een schitterende fitness tracker voor elk type sporter. Met de GPS-registratie analyseer je nadien steeds je afgelegde route. De Ignite is dankzij zijn mooie looks ook perfect geschikt om te dragen wanneer je niet aan het sporten bent!

Ook met de minimalistische Polar A370 volg je dankzij de harstlagmeting op de pols nauwkeurig je workouts en slaappatroon. In tegenstelling tot de Ignite heeft deze echter geen ingebouwde GPS-functie, wel kan de A370 gebruik maken van het GPS-signaal van je smartphone. Dankzij de connectiviteit met je smartphone lees je ook je binnenkomende social media berichten en oproepen op de A370.

Een toestel als de Polar M200 biedt een verbluffende prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn hartslagmeting aan de pols, ingebouwde GPS-functie en waterbestendigheid (tot op bepaalde diepte) is het een perfect horloge voor elk type sporter die kennis wil maken met de producten van Polar.

Plan, train én analyseer dankzij het Polar Flow platform

Je Polar sporthorloge of fiets GPS koppel je eenvoudig met het Polar Flow platform: een handig stukje software waar je een overzicht krijgt van je uitgevoerde trainingssessies. Niet alleen na de training is Polar Flow een handige tool om je sportieve progressie nauwlettend op te volgen, ook is het mogelijk om voorafgaand aan je training specifieke workouts te maken en die te verzenden naar je Polar.

Onmisbare accessoires

Train je toch liever met borstband? Dan is de Polar H9 of H10 hartslagsensor een mooie aanvulling bij je Polar toestel. Geen fan van een borstband? Ga dan voor de Polar OH1 optische hartslagmeter (met Bluetooth en ANT+), een uitstekend alternatief voor rond de arm. Daarnaast kan de OH1 ook zonder sporthorloge gebruikt worden dankzij zijn uitgebreid intern geheugen. Ontdek alle Polar accessoires hier.

Zo, wij hebben alvast het eerste duwtje in de rug gegeven… Nu is het aan jou! Trek erop uit en ga sporten, succes!