De technologiefreaks onder ons zullen het beamen: wanneer een nieuw technologisch snufje op de markt gelanceerd wordt, gaat dit steeds gepaard met het nodige tromgeroffel en nieuwsgierigheid. Zo is de Grit X de nieuwste aanvulling in het assortiment draagbare sporthorloges van Polar.

Maar voor welk type sporter is de Grit X bedoeld? Welke functies zijn nieuw? Waarom is het een echt hebbeding? De antwoorden ontdek je hieronder!

Een sporthorloge met een militair karakter

De Polar Grit X wordt aangekondigd als een ‘outdoor multisport horloge’ voor sporters die zich wagen aan ruiger terrein en doorgaan waar de meesten rechtsomkeer zouden maken. De Grit X bezit daarom een indrukwekkend uithoudingsvermogen en voldeed daarnaast ook aan enkele militaire tests. Dit uit zich onder andere in een extreem sterke behuizing met Gorilla-glas, een batterijduur van wel 40 uur in trainingsmodus (tot wel 100h in energiebesparende modus!) en bestandheid tegen temperaturen tussen maar liefst -20°C en + 50°C! Ook is de Grit X waterdicht tot op 100 meter diepte.

Dat de Grit X jouw langste avonturen ondersteunt, is dus zeker geen valse belofte. En ondanks deze militaire duurzaamheid hoef je echt niet in te boeten op stijl en gewicht, want de Grit X ziet er ook mooi uit en is met 64 gram een echt pluimpje. Stijl én robuustheid, het beste van twee werelden!

Niet alleen voor de doorwinterde avonturier

Natuurlijk zijn er in de ‘Vlakke Vlaanders’ geen hoge bergtoppen of onherbergzame gebieden te vinden, maar ook voor al wie het avontuur wat minder ver van huis gaat opzoeken, heeft de Grit X heel wat leuks in petto. De Grit X is namelijk een quasi alleskunner waarvan datafreaks zullen smullen. Met een ingebouwde GPS, kompas en barometrische hoogtemeter heb je al een pak info bij de hand. Ook kan je rekenen op heel wat Smart Coaching functies van Polar. Dankzij de Precision Prime sensor fusion technologie wordt je hartslag aan de pols gemeten. Daarnaast leer je dankzij onder andere de FitSpark en Sleep Plus Stages meer over je trainingsbelasting en recuperatie, ook wanneer je slaapt.

Daar blijft het echter niet bij, want dankzij een integratie van de Komoot-app plan je routes op voorhand en ontvang je tijdens jouw activiteit gedetailleerde navigatie-instructies op het touchscreen kleurenscherm. Ook over de weersomstandigheden hoef je je geen zorgen meer te maken, want de Grit X toont je naast de huidige weersomstandigheden ook een tweedaagse voorspelling.

Ontwijk de man met de hamer dankzij de FuelWise-functie

Eten en drinken op de fiets… Tot vervelens toe wordt het soms herhaald, maar als je jouw fietstocht zonder pijnlijke krampen of een gigantische ‘hongerklop’ wil afwerken, is inname van de juiste hoeveelheid vocht en voeding cruciaal. De theorie is simpel, maar in de praktijk vergeten veel sporters - in het heetst van de strijd - om voldoende te eten en te drinken. Daarvoor heeft de Polar Grit X een oplossing, want dankzij de FuelWise-functie, een slimme voedingsassistent, ontvang je notificaties wanneer het tijd is om een hapje te eten of een slokje te drinken! Naast automatische meldingen kan je zelf ook handmatig een bepaald tijdsinterval instellen.

Voorbereid op elke meter bergop… en bergaf

Hoe je het ook draait of keert, tijdens elke rit – zij het op de koersfiets, gravelbike of mountainbike - zal je steeds hoogte moeten overwinnen. Om ervoor te zorgen dat je op de laatste beklimmingen – om het even in het vakjargon te zeggen - niet volledig ‘parkeert’, is er de gloednieuwe Hill Splitter functie, die automatisch de hoogte en het aantal heuvels tijdens je rit detecteert. Tijdens je rit ontdek je de afstand en het aantal hoogtemeters van een bepaalde klim of afdaling. Zo heeft je fietstocht echt geen geheimen meer!

Via het Polar Flow-platform, een handig software programma, analyseer je de uitgevoerde trainingen tot in het kleinste detail. Maar niet alleen na de training is dit een handige tool, ook kan je voorafgaand aan je training specifieke workouts creëren en verzenden naar je Grit X.

Aangepast aan jouw stijl

Met drie kleurenvarianten van de Grit X – in zwart, groen en wit – bepaal je zelf je stijl. Daarnaast kan je de look van je horloge nog verder aanpassen met de 22mm horlogebanden. Toegegeven: de Polar Grit X heeft een aanzienlijk prijskaartje, maar voor avontuurlijke en prestatiegerichte sporters die verlekkerd zijn op data, is dit ongetwijfeld een must-have. Ontdek de Polar Grit X nu op onze website.