Binnenkort is het opnieuw Valentijn, een dag waarop we speciale aandacht schenken aan de liefde van ons leven. Misschien heb jij net zoals zovelen dit jaar een romantisch diner bij kaarslicht gepland om Valentijn te vieren? Uiteraard niets mis mee, maar wij stellen echter voor om eens helemaal iets anders te doen en erop uit te trekken met de fiets, want samen fietsen kan wel degelijk een boost geven aan je relatie. Benieuwd? Hieronder leggen we uit waarom!

Samen bewegen maakt gelukkig

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je door samen te bewegen gelukkiger wordt en daarnaast een betere band opbouwt. Zo pas je bijvoorbeeld onbewust je snelheid aan op het tempo van je partner; deze onbewuste aanpassing versterkt zo de emotionele band. Daarnaast werk je – door samen te bewegen – aan jullie gezondheid, wat op zijn beurt zorgt voor een hoger geluksniveau.

Maar niet enkel het sociale aspect maakt gelukkig… Wanneer je langdurig sport komen er in je lichaam namelijk allerlei stoffen vrij. Zo komen er zowel tijdens als na je training endorfines vrij, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd, omdat het zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel.

En na de inspanning volgt natuurlijk de ontspanning! Neem na de fietstocht samen een verkwikkend bad of masseer elkaar.

Ga voor een gemeenschappelijk doel!

Misschien ga je als koppel wel een stapje verder dan een ontspannen fietstochtje langs het water en kies je ervoor om samen voor hetzelfde uitdagende sportieve doel te trainen! Samen toewerken naar een gemeenschappelijk objectief zorgt ervoor dat je elkaar van de nodige motivatie kan voorzien of dat je elkaar kan oppeppen wanneer het even tegenzit… Daarnaast leer je door intensief samen te werken naar een target mekaar nog beter kennen! Alleen maar voordelen, niet?

Match daarnaast je outfit om je als koppel nog meer met elkaar verbonden te voelen! Zo krijg je het gevoel dat je één hecht team vormt en weet iedereen dat jullie samen horen. Hou wel je hartslag in het oog met één van onze hartslagmeters, zodat jullie harten niet volledig op hol slaan ;)

Nieuwe routes ontdekken = teamwork!

Geen vervoersmiddel beter geschikt om nieuwe landschappen te ontdekken dan de fiets, toch? In nieuwe omgevingen moet je natuurlijk steeds de juiste weg weten te vinden… Dus: ontwerp een route met één van onze GPS-toestellen en ga het avontuur tegemoet! Op die manier leer je beter met elkaar communiceren en samenwerken. Zo maakt fietsen in een nieuwe omgeving van jullie dus een top team! En waarom neem je onderweg niet de tijd voor een verrassende picknick met de originele tassen van The Vandal?

Nog een Valentijnscadeau nodig voor je geliefde (of je fiets ;) )? Neem dan gerust eens een kijkje op onze website, waar je heel wat inspiratie vindt voor een gepast geschenk!