Blijven trainen tijdens de koude en natte wintermaanden? Een fluitje van een cent met het uitgebreid assortiment aan fietstrainers van Tacx! Echter kan het enorme aanbod soms voor wat verwarring zorgen. Wij geven graag een handig overzicht hieronder, zodat jij de perfecte trainer kan kiezen om jouw sportieve doelen te behalen!

Fietstrainers worden meestal onderverdeeld in twee grote categorieën: smart- en basic trainers. In tegenstelling tot basic trainers passen smart trainers het vermogen automatisch aan volgens jouw gekozen workout, wat voor een bijzonder realistische fietservaring zorgt. Verder zijn trainers op te delen in drie soorten. Deze kunnen wheel-on zijn, waarbij het achterwiel rechtstreeks op de trainer wordt geplaatst. Bij direct drive trainers wordt het achterwiel uit de fiets gehaald en wordt de aandrijving van de trainer rechtstreeks overgebracht op de fiets. Direct drive trainers zijn doorgaans stiller en nauwkeuriger.  Daarnaast zijn er ook nog rollenbanken.

Laten we eerst een kijkje nemen naar de basic trainers vooraleer we de verschillende smart trainers uitvoerig bespreken.

Basic trainers

De basic trainers van Tacx zijn perfect geschikt als instapmodel of om op te warmen voor je race. Wheel-on trainers zoals de Blue Twist, Blue Matic, Blue Motion en Booster zijn eenvoudig op te zetten; zo kan je meteen je training starten! De weerstand pas je gemakkelijk aan via een hendeltje met - afhankelijk van het model - zeven tot tien weerstandsposities.   

Rollenbanken zoals de Tacx Antares of Tacx Galaxia behoren ook tot de basic trainers en zijn ideaal om de benen los te rijden of spanning op de spieren te zetten. Bij losse rollen heb je geen elektriciteit nodig en daarnaast zijn ze heel eenvoudig op te bergen.

Basic trainers kunnen worden gekoppeld aan je favoriete trainingsapps zoals Zwift, TrainerRoad en Sufferfest via een snelheids-en cadanssensor. Voor een realistische fietservaring kies je toch beter voor een smart trainer.

Smart trainers

Bijna alle smart trainers van Tacx (behalve de Satori Smart) zijn interactief.  Ze bezorgen je de meest realistische fietservaring omdat ze het vermogen van je trainer automatisch aanpassen en hellingsgraden nabootsen.

Direct drive trainers als de Flux S Smart, de Flux 2 Smart en de Neo 2T Smart gaan nog een stapje verder. Deze zijn heel wat stiller en meten het vermogen nauwkeuriger dan andere types fietstrainers. Bij een direct drive wordt ook het achterwiel uit de fiets gehaald en monteer je zo eenvoudig de fiets op de trainer. Koppel de interactieve smart trainer met je geliefkoosde trainingsapp voor een winter vol plezier!

Ervaar het ultieme fietsgevoel met de Tacx Neo Bike Smart!

De Tacx Neo Bike Smart, die sterk lijkt op een spinning fiets, biedt een ongeëvenaard realistische fietservaring. Bij deze trainer hoef je de fiets niet op een trainer te plaatsen. Deze trainer kan je gewoon afstellen zoals je koersfiets; zo ga je meteen van start met je training!

De Neo Bike Smart is ongelooflijk krachtig en precies. Zo gaat deze tot een maximale weerstand van 2200 Watt en simuleert de trainer realistische hellingen tot wel 25%! Daarnaast meet de Neo Bike Smart nauwkeurig binnen 1% en is het de enige trainer die niet moet worden gekalibreerd. Net zoals bij de racefiets schakel je hoger of lager om het verzet van de virtuele ketting meteen te veranderen. Het display geeft aan in welke versnelling je fietst.

Het 4.5 inch scherm toont je alle data en zorgt voor een eenvoudige setup en handmatige besturing. Tijdens je training je smartphone of tablet opladen? Dat kan, want de Tacx Neo Bike Smart beschikt zelfs over twee USB-opladers!

Tijdens de meest intensieve trainingen hou je het hoofd koel dankzij de twee ventilatoren, die zich op het stuur van de NEO Bike bevinden. Deze zijn daarenboven interactief, want de windsnelheid van de ventilatoren passen zich aan met je snelheid, vermogen of hartslag.

Hét paradepaardje: de Tacx Magnum

Hét pronkstuk van Tacx is de Magnum Smart, een unieke loopband waarmee je zowel vrij kan fietsen als hardlopen. Met de Magnum Smart ervaar je daadwerkelijk de beklimmingen tot een hoek van wel 15% en bereik je snelheden tot 30 km/h. De loopband meet zowel snelheid, vermogen als tempo zodat je ook deze smart trainer kan koppelen met apps als Zwift.

Onmisbare accessoires

Maak je Tacx-setup compleet met enkele handige en essentiële accessoires als de trainingsband, trainermat, zweetdoek of tablethouder. De ANT+ antenne zorgt voor de verbinding tussen computer en trainer.