Ik ga op fietsvakantie en neem mee …

Eindelijk is het zover, de verlofperiode staat voor de deur! Ga je op fietsvakantie of neem je de fiets mee? Bekijk dan zeker deze checklist die we voor jou opgesteld hebben. Zo bots je nooit op onverwachte omstandigheden tijdens je reis en kan je met een gerust hart de fiets op.

 

Reservemateriaal

Het is aangeraden om voor het fietsen steeds je banden te controleren of deze al dan niet de juiste bandenspanning hebben. Doe dit elke keer, en vergeet ook zeker de buitenbanden niet te controleren. Verwijder eventuele scherpe stukjes in de band en verlaag zo het risico op een lekke band onderweg.

Neem voor de zekerheid ook een binnenband, een pomp, een paar remblokken en bandenlichters mee. Zelfs de meest ervaren wielrenner kan soms pech hebben. Om al deze zaken eenvoudig mee te nemen tijdens een fietstocht, kan je gebruik maken van een zadeltas.

 

Eten en drinken

Vertrek nooit zonder twee energierepen en/of -gels. Hoe goed de voorbereiding van je fietstocht ook mag zijn, het is altijd leuk onderweg iets te hebben om te knabbelen. Naast voeding is hydratatie natuurlijk ook van uiterst belang. Neem dus steeds voldoende water of dranktabletten mee.

 

Smartphone

Steeds meer fietsers gebruiken een GPS-uitgeruste smartphone om hun prestaties bij te houden. Het is dan ook zelfsprekend dat je deze niet mag vergeten wanneer je op fietsvakantie vertrekt! Onze houders voor smartphones zorgen er bovendien voor dat je veilig en wel beide handen op het stuur kan houden.

Zit je plots met een lekke band of heeft jouw fietsketting het begeven? Inderdaad, met je smartphone bij de hand kan je iedereen meteen bereiken in geval van nood. En geef toe, daarnaast is het ook wel fijn om je fietsmakkers onderweg van mooie plaatjes te voorzien via Facebook of Instagram.

 

Kleingeld

Heb je nood aan een pauze tijdens je fietstocht of heb je een leuk terrasje gespot? Wanneer je gaat fietsen is het altijd verstandig om wat kleingeld bij te hebben. Daarnaast is wat kleingeld ook handig indien je onderweg toch op een probleempje botst.

 

Fietsbel

Hou er rekening mee dat een fietsbel in bepaalde landen verplicht is. Heb je dit niet, dan kan je hier streng op beboet worden. Daarnaast is een fietsbel ook gewoon handig. Jij bent hoorbaar en je hoeft je niet druk te maken op mensen die zich op hetzelfde parcours bevinden.

De ultieme fietsvakantie checklist

-        Energierepen

-        Energiegel

-        Dranktabletten

-        Binnenbanden

-        Bandenlichters

-        Fietspomp of CO2-patroon

-        Multitool

-        Kettingpons

-        Remblokken

-        Zadeltas

-        Fietsbel

-        Regenjack

-        Smartphone en smartphone houders

-        Kleingeld of bankkaart