We ondervinden dat er heel wat onduidelijk heerst rond de sportieve richtlijnen die vooropgesteld worden omwille van het Coronavirus (Covid-19).

Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje, zodat we allemaal samen ons steentje bijdragen om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te perken.

Mag ik nog sporten?

Ja, sporten is zeker niet verboden. Ook al werden heel wat evenementen geannuleerd of sportfaciliteiten gesloten, graag willen we benadrukken dat het belangrijk is om te blijven bewegen! Sport echter niet in groep, maar probeer zo vaak mogelijk individueel te trainen. Alle georganiseerde activiteiten zijn trouwens verboden en in groep sporten is niet aan de orde.

Mag je dan wel nog buiten sporten?

Ja, voorlopig mag dit nog en daarnaast is het ook – wat de overdracht van ziektekiemen betreft - zelfs veiliger om in de buitenlucht te bewegen. Maar doe het bij voorkeur op individuele basis of in heel beperkt gezelschap: graag willen we nog eens benadrukken dat in groep fietsen uit den boze is!

Zijn er alternatieven?

Uiteraard zijn er alternatieven. Beslis je om even niet meer buiten te fietsen? Dan zijn er zeker enkele alternatieven om je conditie op peil te houden. Kies eens voor een indoor fietstraining; op rollen kan je een training haarfijn afwerken. En het immer breder wordende aanbod aan trainingsplatformen betekent een ware revolutie op vlak van indoortraining. Met een app zoals Zwift vliegen de uren gegarandeerd voorbij!

Graag willen wij dan ook oproepen om de richtlijnen van de bevoegde instanties zo goed en nauwgezet mogelijk op te volgen. Mits correcte opvolging van deze maatregelen kan enerzijds de verspreiding van het virus vertraagd worden en kunnen anderzijds kwetsbare personen beschermd worden. Ook wij bij Fashion For Cycling volgen de meest recente ontwikkelingen en richtlijnen op de voet op en zullen deze maatregelen dan ook nauwlettend opvolgen en implementeren.