In het najaar van 2019 bracht Tacx de Neo 2T op de markt, hét visitekaartje uit hun assortiment direct drive Smart trainers. Het bijzondere aan Smart trainers is dat ze het vermogen automatisch aanpassen volgens jouw gekozen workout en zo voor een bijzonder realistische fietservaring zorgen. Via Bluetooth of ANT+ koppel je de Neo 2T Smart eenvoudig met je favoriete trainingsapps zoals het razend populaire Zwift. Zo wordt jouw indoor training heel wat aangenamer en vliegen de uren voorbij!

Nog stiller, krachtiger én preciezer dan zijn voorganger

Tacx optimaliseerde de intussen iconische NEO 2 Smart tot een nog stillere, krachtigere en meer precieze direct drive Smart trainer.

Dankzij het nieuwe ontwerp van de magneten binnenin werd het geluid afkomstig van interne luchtverplaatsingen aanzienlijk verminderd, alsook de trillingen die bij een lage cadans worden overgebracht op de vloer. Zo werd een stillere Smart trainer gecreëerd dan ooit voor mogelijk werd gehouden en werk je jouw training geruisloos af.

Ook de motor van de Neo 2T onderging enkele veranderingen, wat resulteerde in een beter fietsgevoel wanneer je bergop rijdt of versnelt. De Neo 2T heeft meer koppel, wat ervoor zorgt dat de motor hogere weerstandsniveaus genereert bij een sprint of lage snelheden. Zo simuleert de ongelooflijk krachtige rem-unit hellingen tot wel 25% en heeft de Neo 2T een maximaal vermogen van maar liefst 2200 Watt! Omdat er geen interne overbrengingen meer zijn, is kalibratie zelfs niet meer nodig. Daardoor is de Neo 2T in staat om je vermogen met ongelooflijke precisie te meten, zodat je gegevens niet meer dan 1% afwijken en dus ultra-betrouwbaar zijn! Zo voer je jouw workout met haarfijne precisie uit.

Al het goede van de Neo 2 Smart werd behouden

Wat goed is, verander je niet. Net zoals de Neo 2 Smart is ook zijn opvolger uitgerust met een capacitieve linker en rechter detectiesensor die nauwkeurig de exacte positie van beide benen meet. Via de standaard ANT+ Cycling Dynamics die werden toegevoegd, analyseer je jouw pedaalslag nu ook via software van derden zoals Garmin. Ook het Road Feel, een unieke feature voor de Neo-serie, waarbij je bijvoorbeeld het trillende gevoel van het rijden over kasseien en grind ervaart, is opnieuw van de partij. Let wel op: dit is enkel beschikbaar in Tacx films en Zwift. Daarnaast is het mogelijk om op een vast snelheids- of vermogensniveau te trainen en ook de Descent Simulation – waarbij de Neo versnelt tijdens een virtuele afdaling – werd behouden.

3, 2, 1, ... start!

De Tacx Neo 2T installeren is een fluitje van een cent. Zoals eerder vermeld is kalibratie niet nodig. Bovendien is de Neo 2T eenvoudig te vervoeren en op te bergen dankzij het opklapbaar frame. Ook kan de trainer stand alone gebruikt worden. Omdat de Neo 2T zijn energie opwekt uit jouw trapbeweging heb je zelfs helemaal geen netstroom meer nodig! Koppel met je favoriete trainingsapp en start je virtuele fietstocht! De trainer is direct compatibel met 135 X 10, 142 X 12 en 148 X 12 mm assen. Enkel voor 135 X 10- en 135 X 12-assen is een extra adapter noodzakelijk.

Werk af met accessoires!

Maak je indoor-setup compleet met enkele van de onmisbare Tacx-accessoires zoals de trainermat, tablethouder, zweet- en/of handdoek.

Wens je nog meer informatie over de trainingsmogelijkheden en specificaties van de Neo 2T?

Contacteer ons dan gerust of spring eens binnen in één van de Fashion For Cycling-winkels, waar onze enthousiaste verkopers je met plezier een antwoord proberen te bieden op al jouw vragen.

Shop de Neo 2T hier.