Fietskleding

Sorteer op
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI ECO SLEEK BENGAL-1
Vanaf € 116,96 Normale prijs € 129,95
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI STONE LIGHT-1
Vanaf € 85,46 Normale prijs € 94,95
NIEUW
-10 %
FIETSBROEK SANTINI PLUSH BIB-1
Vanaf € 161,96 Normale prijs € 179,95
NIEUW
-10 %
FIETSBROEK SANTINI KARMA DELTA-1
Vanaf € 125,91 Normale prijs € 139,90
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI ECO SLEEK BENGAL-1
Vanaf € 116,96 Normale prijs € 129,95
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI COLORE PURO-1
Vanaf € 89,96 Normale prijs € 99,95
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI COLORE PURO-1
Vanaf € 89,96 Normale prijs € 99,95
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI ECO SLEEK BENGAL DAMES-1
Vanaf € 107,96 Normale prijs € 119,95
NIEUW
-10 %
FIETSSHIRT SANTINI PARIJS-ROUBAIX-1
Vanaf € 89,96 Normale prijs € 99,95
NIEUW
-10 %
FIETSBROEK ALé CLASSICO RL DAMES-1
Vanaf € 66,56 Normale prijs € 73,95
NIEUW
-10 %
FIETSBROEK SANTINI PARIJS-ROUBAIX-1
Vanaf € 125,96 Normale prijs € 139,95
NIEUW
-10 %
ONDERHEMD SANTINI PARIJS-ROUBAIX-1
Vanaf € 26,96 Normale prijs € 29,95
NIEUW
FIETSSHIRT SPORTFUL BORA HANSGROHE 2024 SS-1
€ 110,00
NIEUW
FIETSSHIRT MAAP EVADE PRO BASE 2.0 DAMES-1
€ 175,00
NIEUW
FIETSBROEK MAAP TEAM EVO BIB DAMES-1
€ 250,00
NIEUW
FIETSBROEK MAAP TEAM EVO BIB-1
€ 250,00
NIEUW
FIETSSHIRT MAAP EVADE PRO BASE 2.0 DAMES-1
€ 175,00
NIEUW
FIETSHELM THOUSAND HERITAGE 2-1
€ 99,95
NIEUW
FIETSHELM THOUSAND HERITAGE 2-1
€ 99,95
NIEUW
FIETSSHIRT MAAP EVADE PRO BASE 2.0 LS-1
€ 200,00
NIEUW
FIETSSOKKEN MAAP DIVISION-1
€ 20,00
NIEUW
FIETSSHIRT MAAP EVADE THERMAL 2.0 LS DAMES-1
€ 210,00
NIEUW
-10 %
FIETSBROEK SPORTFUL LTD BORA HANSGROHE 2024-1
Vanaf € 126,00 Normale prijs € 140,00
NIEUW
FIETSSHIRT MAAP EVADE THERMAL 2.0 LS-1
€ 210,00

Iedereen weet dat het met de juiste fietskledij aan veel aangenamer fietsen is. Of je nu voor een urenlange rit of voor een kort tochtje de fiets opstapt, kwalitatieve fietskledij met een ideale pasvorm is nooit een overbodige luxe. Om in te spelen op elke voorkeur en op elk budget vind je daarom bij Fashion For Cycling een ruim assortiment fietskledij voor dames, heren en kinderen. Zo stel je eenvoudig je volledige outfit samen voor een ritje met de koersfiets, mountainbike of zelfs een triatlonwedstrijd. Je hebt keuze uit fietskledij van tal van kwaliteitsmerken zoals Assos, AGU, Bioracer, Castelli of Sportful. Met behulp van de handige filters in onze webshop vind je in no time de fietskledij die jij nodig hebt. Bestel dus nu jouw nieuwe fietskledij online.

Fietskledij voor dames

De laatste jaren zien we dat dames niet alleen meer de fiets opstappen om wedstrijden te rijden, maar ook om gewoon leuke ritjes te maken met de koersfiets of mountainbike. Een uitgebreid aanbod aan fietskledij voor dames voor de winter en zomer mag dan ook niet in de Fashion For Cycling-collectie ontbreken. Fietskledij voor dames is speciaal ontwikkeld voor het vrouwenlichaam. Een fietsbroek voor dames herken je dus niet alleen aan de wat vrouwelijker aandoende uitstraling dan bij fietsbroeken voor heren. De zeem in een fietsbroek voor dames is namelijk ook helemaal anders. Onder andere de dikte, de dichtheid en het vochtabsorberend vermogen zijn aangepast aan het vrouwenlichaam. Ook fietstruitjes, -vesten en onderkleding voor dames zijn qua vorm aangepast aan het lichaam van vrouwen. Dankzij hippe damesfietskleding met een ideale pasvorm wordt elke rit een plezier zonder zadelpijn of schurende stof.

Fietskledij voor heren 

Waar er vroeger misschien wat minder aandacht werd besteed aan de looks van fietskledij voor heren, is dit vandaag de dag absoluut niet meer het geval. Ook mannen willen namelijk stijlvol de baan op. Fietskleding voor heren is daarom beschikbaar met unieke prints en een pasvorm die als gegoten zit. Jou optimaal comfort bieden is onze belangrijkste doelstelling. Bij fietskledij is het belangrijk dat het shirt, de broek en de vest goed aansluit. Op die manier word je aerodynamischer én velen vinden strak aansluitende shirts stijlvoller. Zeker bij het rijden van wedstrijden is strak aansluitende fietskledij noodzakelijk. Voor een recreatieve fietser mag het wat losser. Daarnaast is ook het ademend vermogen en de isolerende werking een niet te onderschatten factor. Wil je ook bij vriestemperaturen buiten blijven fietsen? Neem dan zeker een kijkje bij onze regen- en winterfietskledij voor heren. TIP: Bekijk ook eens de aeropakken.

Fietskledij voor kinderen

Ook voor kinderen is de juiste fietskledij noodzakelijk. Onder invloed van heel wat aanvallend ingestelde renners worden jonge kinderen steeds vroeger aangetrokken tot de fiets. We hebben voor kinderen een uitgebreid aanbod fietskledij in ons assortiment, zodat ze helemaal in de voetsporen van hun (internationale) helden kunnen treden. Bij fietskledij voor kinderen wordt de focus gelegd op veiligheid, een hip design en een aangename pasvorm. Zo vind je voor elk kind de juiste fietskledij: voor de allerkleinsten tot tieners die volop in een groeispurt zitten. 

Bestel je nieuwe fietskledij makkelijk online

Heb je jouw ideale fietskledij gevonden? Koop ze dan heel makkelijk online en krijg ze eenvoudig aan huis geleverd of haal ze zelf op in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen. Zo kan je binnen de kortste keren op weg met je nieuwe fietsschoenen, helm en truitje van je favoriete wielerploeg.

 

 

Fietskledij - FAQ's

Hoeveel kost goede wielerkleding?

Een setje goede fietskledij kan al gauw een paar honderd euro kosten. De specificaties en de technische opbouw van fietskledij zijn namelijk helemaal anders dan van gewone kleding. Een kostprijs van 250 euro of meer voor een warme en duurzame winter-fietsjas is geen uitzondering. Uiteraard bepaal je zelf wat voor jou de belangrijkste vereisten van fietskledij zijn. Zo is er voor iedereen goede fietskledij in diverse prijsklassen.

Hoe strak moet een fietsshirt zitten?

Heel wat beginnende fietsers maken de fout om hun fietsshirts een maatje te groot te kopen. Het is verleidelijk om te vergelijken met een gewoon t-shirt, maar dit mag je net niet doen. Een fietsshirt moet zeker strak genoeg om je lichaam zitten, zodat het niet gaat wapperen door de wind. Vergeet niet om bij het passen even de fietspositie aan te nemen. Zo weet je of je fietsshirt ook in die positie lekker zit. Heel wat fietsshirts hebben onderaan een siliconen rand zodat het shirt goed op zijn plaats blijft zitten.

Wanneer kan je in korte broek fietsen?

Zodra de temperatuur boven de 25°C gaat, hoef je niet meer te twijfelen: dan ga je sowieso met een korte fietsbroek op weg. Bij een temperatuur tussen de 15°C en 20°C is de keuze vaak heel wat minder eenvoudig. Het hangt bij deze temperaturen vooral af van jezelf. Heb je het snel koud of net niet? Hou er rekening mee dat je knieën goed beschermd moeten zijn. De pezen en ligamenten rond het kniegewricht moeten warm blijven om irritatie te vermijden. Kniestukken kunnen een goede oplossing zijn. Onder de 15°C zijn beenstukken of een lange fietsbroek een echte must.