ZONDER SEINGEVER IS ER GEEN KOERS..

DE SEINGEVER

Er zijn veel mensen die niet stilstaan bij het leven van een seingever. Als seingever ben je onmisbaar bij de organisatie van een wielerwedstrijd. Deze seingever staat gedurende de ganse wedstrijd in voor de veiligheid van de renners, toeschouwers als voor de veiligheid van andere weggebruikers. Maar wat heeft een seingever nu allemaal nodig?



HET MATERIAAL

Een goede seingever beschikt steeds over de nodige uitrusting voor hij de baan opgaat, maar wat is dit nu? We zullen dit eens op een rijtje zetten.
Als eerste heb je natuurlijk een fluohesje nodig met de vermelding seingever. Zo word je gemakkelijk herkenbaar en ben je trouwens veilig voor het aankomend verkeer. Als tweede heb je een armband nodig met het opschrift “seingever”. Deze moet je duidelijk bevestigen aan uw linker bovenarm. Daarnaast heb je ook nog een verkeersbord C3 nodig. Met dit bord houd je natuurlijk het verkeer tegen. Ten slotte heb je nog een fluitje nodig. Met dit fluitje kun je de volgende seingever waarschuwen voor het aankomende peloton. Daarnaast heb je ook de aandacht van de andere weggebruikers.

 

WEGKAPITEIN OF SEINGEVER?

Je hebt natuurlijk ook nog seingevers materiaal voor mobiele groepen. Zo heb je naast een armband met opschrift “seingever” ook nog een armband met opschrift “wegkapitein”. Deze laatste armband is te gebruiken voor de persoon die groep begeleidt.


Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.