Fietszadels

Sorteer op
NIEUW
ZADEL FIZIK TRANSIRO SD R5 135MM-1
€ 89,95
NIEUW
ZADEL FIZIK TRANSIRO LD R5 135MM-1
€ 89,95
ZADEL FIZIK TEMPO ALIANTE R3 145MM OEM-1
€ 99,95
ZADEL FIZIK VENTO ARGO X1 140MM ZWART OEM-1
€ 99,95
ZADEL FIZIK VENTO ARGO X5 140MM ZWART OEM-1
€ 59,95
ZADEL FI VENTO ARGO X5 150MM ZWART OEM-1
€ 59,95
ZADEL SAN MARCO REGAL SHORT FULL-FIT DYNAMIC WIDE-1
€ 129,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 COMFORT OPEN-FIT DYNAMIC NARROW-1
€ 99,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 SUPERCOMFORT OPEN-FIT RACING NARROW BLAUW-1
€ 174,90
ZADEL SAN MARCO GROUND SPORT WIDE-1
€ 64,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 OPEN FIT RACING NARROW-1
€ 164,90
ZADEL SAN MARCO REGAL SHORT OPEN-FIT DYNAMIC WIDE-1
€ 129,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 OPEN FIT RACING WIDE-1
€ 164,90
ZADEL SAN MARCO ASPIDE SHORT OPEN-FIT DYNAMIC NARROW-1
€ 89,90
ZADEL SAN MARCO ASPIDE OPEN-FIT DYNAMIC WIDE-1
€ 89,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 OPEN-FIT RACING WIDE IRIDESCENT GOLD-1
€ 164,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 SUPERCOMFORT OPEN-FIT RACING NARROW ROOD-1
€ 174,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 OPEN-FIT SPORT WIDE-1
€ 64,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 3D OPEN FIT RACING WIDE-1
€ 349,90
ZADEL SAN MARCO ROLLS LE CLASSICHE-1
€ 149,90
ZADEL SAN MARCO CONCOR SUPER CORSA LE RINO-1
€ 114,90
ZADEL SAN MARCO SHORTFIT 2.0 3D OPEN-FIT RACING NARROW-1
€ 349,90
ZADEL SAN MARCO ASPIDE OPEN-FIT DYNAMIC NARROW-1
€ 89,90
ZADEL SAN MARCO GROUND SPORT NARROW-1
€ 64,90

Veruit een van de meest persoonlijke stukken van je fiets is je fietszadel. Wat voor de ene als op maat gemaakt lijkt, is voor de andere absoluut niet goed. Ieders anatomie is dan ook verschillend, net als de fietspositie en de belasting die het lichaam aankan. Daarnaast zijn er verschillen tussen dames- en herenfietszadels en tussen mountainbikezadels, racefietszadels, en stadsfietszadels. Om het met een cliché te zeggen: een fietszadel kan je fietstocht maken of kraken. Koop daarom een fietszadel op jouw maat meteen via de webshop van Fashion For Cycling of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag zeker meer uitleg.

 

Fietszadels kopen?

 

De meeste zadels zijn in principe unisex, maar er zijn ook heel wat fietszadels die specifiek op vrouwen zijn gericht. Die zijn over het algemeen een stukje breder, omdat het bekken van vrouwen ook breder is dan van mannen en daardoor ook de zitbotjes wat verder uit elkaar staan. 

 

Hoever de zitbotjes uit elkaar staan is een belangrijke factor om te weten welk fietszadel je nodig hebt. Daarnaast speelt ook je lenigheid een belangrijke rol om de juiste vorm van je nieuwe fietszadel te weten te komen. Wie met de handen plat op de grond kan bij het vooroverbuigen zonder de knieën te buigen, heeft een ander zadel nodig dan wie tot de knieën komt in dezelfde houding. Zeer lenige fietsers zullen over het algemeen meer gebaat zijn bij een fietszadel met een uitsparing omdat lenige mensen het bekken beter kunnen kantelen en er zo meer druk ontstaat op het zachte weefsel van je zitvlak. Ook fietsers met prostaatklachten kunnen comfortabeler fietsen met een fietszadel met uitsparing.

 

Een zacht fietszadel klinkt misschien comfortabel en een hard fietszadel net niet, maar toch is een fietszadel met veel gel niet altijd goed. Bij langere afstanden zak je naarmate de tijd vordert steeds verder weg in het zadel, wat op den duur net oncomfortabel aanvoelt. Ook je gewicht speelt daarbij een rol. Iets zwaardere fietsers zitten daarom vaak beter op een wat harder zadel.

 

Comfortabel fietsen dankzij het juiste fietszadel

 

Het juiste fietszadel stelt je dus in staat om urenlang comfortabel te fietsen, en is zoals gezegd zeer persoonlijk. Het grootste verschil tussen bijvoorbeeld een mountainbike fietszadel en een race fietszadel is dat een MTB-zadel vaak iets vlakker is en wat meer padding heeft. De vorm is ook net iets anders omdat je bij het mountainbiken over het algemeen wat meer rechtop zit. 

 

Om zeker te weten welk zadel jij nodig hebt, is een bikefitting absoluut aan te raden. Hou er rekening mee dat wij in de winkel geen uitgebreide meting kunnen doen. We raden daarom aan een bikefitter in te schakelen. Je kan uiteraard wel zelf opmeten en op basis daarvan een keuze maken. Je kan bij Fashion For Cycling een testzadel huren voor een aantal weken, zodat je uitgebreid kan testen of het zadel dat jij op het oog had wel comfortabel zit.

 

Bestel jouw nieuwe fietszadel eenvoudig op fashionforcycling.be

 

Heb je een goed fietszadel gespot waar jij echt uren kan op doorbrengen? Bestel het dan meteen online via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en aarzel niet om meer uitleg te vragen aan onze medewerkers.