Racefiets binnenbanden

Er zijn 47 producten

De juiste binnenbanden kiezen voor je racefiets zijn een essentieel onderdeel voordat je de fiets op kan. Je moet er niet alleen voor zorgen dat je de juiste racefiets-binnenbanden gemonteerd hebt, maar ook dat je er een aantal in reserve mee hebt zodat je onderweg je band kan vervangen als je lek rijdt. Lek rijden net terwijl je zo lekker in he...

De juiste binnenbanden kiezen voor je racefiets zijn een essentieel onderdeel voordat je de fiets op kan. Je moet er niet alleen voor zorgen dat je de juiste racefiets-binnenbanden gemonteerd hebt, maar ook dat je er een aantal in reserve mee hebt zodat je onderweg je band kan vervangen als je lek rijdt. Lek rijden net terwijl je zo lekker in het ritme zit, is echt een van de vervelendste dingen die je kunnen overkomen op de koersfiets. Maar hoe hard je ook oplet, het gevaar schuilt soms in een klein hoekje. Een scherp steentje, een stukje glas of een spijker op de weg kunnen al genoeg zijn voor een sissend geluid. Gelukkig heb je bij Fashion For Cycling steeds een ruim aanbod aan racefiets-binnenbanden tegen de laagste prijzen. Koop online of kom langs in de winkel.

Racefiets binnenbanden kopen?

Om te vermijden dat je ergens gestrand staat met een lekke band, is het aangeraden om steeds enkele racefiets-binnenbandjes bij te hebben. Ze zijn heel compact verpakt waardoor je ze makkelijk kan wegstoppen in de achterzakjes van je fietsshirt of je zadeltasje. Je vergissen wat de diameter betreft kan alvast niet. Racefiets-binnenbanden zijn namelijk altijd 28 inch, in tegenstelling tot mountainbike-binnenbanden die 26, 27,5 of 29 inch meten.

Op vlak van breedte kan je wel heel wat kanten uit. De buitenbanden van je racefiets bepalen welke racefiets-binnenbanden je nodig hebt. Op de doosjes staat telkens voor welke breedte van buitenbanden de binnenbandjes geschikt zijn. Een standaardbereik is 20-25 of 20-28. Als je buitenbanden 28 mm breed zijn, is het geen slim idee om racefiets-binnenbanden voor 20-25 mm te gebruiken. De binnenbanden zullen te veel moeten uitzetten, waardoor de kans op lekrijden groter wordt. 

 

Door de opkomst van gravelen, kiezen meer en meer fietsers ervoor om gravel-buitenbanden op hun koersfiets te monteren. Die zijn vaak tot wel 35 mm breed, of soms nog breder. Je hebt dan uiteraard aangepaste racefiets-binnenbanden nodig.

Daarnaast moet je ook letten op de lengte van het ventiel. Zorg ervoor dat je ventiel altijd minstens 1 cm uit de velg steekt, zodat je comfortabel kan pompen. Je kan daarbij ook werken met ventielverlengers.

 

De meeste binnenbanden zijn gemaakt uit rubber (butyl), maar je kan ook kiezen voor racefiets-binnenbanden uit latex of een andere synthetische stof. Latex-binnenbanden zijn iets duurder, maar hebben een lagere rolweerstand en wegen een stuk minder. Een nadeel is dat je vaker zal moeten bijpompen tussen je ritten.  

Zelf de binnenband van je racefiets vervangen

Je hoeft zeker niet de grootste fietstechnicus te zijn om je racefiets-binnenband te vervangen. Volg dit stappenplan:

 

  1. Controleren: Controleer eerst de buitenband en verwijder de oorzaak van het lek (als je die vindt).

  2. Demonteren: Duw op de zijkanten van de buitenband zodat die loskomt van de velg. Met behulp van bandenlichters hef je de rand van de buitenband over je velg.

  3. Verwijderen en controleren: Verwijder de kapotte binnenband en voel even aan de binnenkant van je buitenband of je niets scherps opmerkt.

  4. Monteren en controleren: Stop het ventiel door het gaatje en leg de binnenband onder buitenband op de velg. Leg de buitenband weer op de velg en controleer of de binnenband volledig goed zit. 

  5. Pompen: Oppompen maar!

Een uitgebreider stappenplan vind je in deze blogpost.

Voor een racefiets binnenband ga je naar fashionforcycling.be

Ben je op zoek naar kwalitatieve binnenbanden voor je racefiets? Bij Fashion For Cycling hebben we steeds voldoende binnenbanden in voorraad. Kies uit ons ruime assortiment aan merken en koop meteen online of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 47 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.