Lazer Z1 Kineticore - licht Ă©n veilig

 

 

Er zijn zo een aantal helmen die in de loop der tijd een bijna iconische status verworven hebben. Niet alleen door hun looks, maar ook door hun gebruiksgemak. De Lazer Z1 is zo een model. Door de jaren heen heeft de Lazer Z1 en de Lazer Z1 MIPS de hoofden van talloze profwielrenners beschermd. Hij werd geroemd vanwege het lichte gewicht, de uitstekende ventilatie en de hoge mate aan comfort. Toch is de Z1 er even uit geweest. Nu is hij echter terug. Mét Kineticore technologie! Lees er hier alles over.

 


De Lazer Z1 heeft niet alleen qua looks een stevige update gekregen - al kan je er zeker nog het origineel in zien - ook op vlak van veiligheid is de Z1 geüpgraded. De Z1 is namelijk nu ook uitgerust met de in 2022 uitgebrachte Kineticore technologie. Waar andere veiligheidssystemen, zoals MIPS, materiaal toevoegen, laat Kineticore voor zijn veiligheidssysteem net materiaal weg. Toch is de veiligheid nog altijd optimaal. De Lazer Z1 scoort 5 op 5 bij het onafhankelijke Virginia Tech Centre.

 


De unieke blokkenstructuur aan de binnenzijde van de helm biedt bescherming tegen zowel een directe impact als een rotationele impact. De energie wordt in deze ‘kreukelzones’ geabsorbeerd waardoor de kans op hersenschade verkleind wordt. Helmen met Kineticore technologie hebben ook een grotere koelefficiëntie dankzij de innovatieve ventilatieopeningen. 

 


Doordat Kineticore geen materiaal toevoegt aan de helm maar net materiaal weglaat, hebben Kineticore helmen een zeer laag gewicht. De Lazer Z1 weegt in maat M amper 220 gram en is daarmee een van de lichtste helmen met geïntegreerde valprotectie op de markt. 

 


De Lazer Z1 is uitgerust met het Advanced RollSys verstelsysteem en je kan makkelijk je bril op de helm plaatsen. 

 


De vernieuwde Lazer Z1 is vanaf februari 2024 beschikbaar bij Fashion For Cycling en wordt gemaakt in het wit, zwart, rood, lichtgrijs, donkergrijs en donkerblauw. Het Lazer Universal ledlampje dat je achter op de helm kan monteren is apart verkrijgbaar.